Zdravje – posledica osebnega zadovoljstva

Ljudje smo zelo raznoliki in ravno ta drugačnost naredi svet e lepši, zanimivejši. A vsak posameznik potrebuje ravnovesje za kvalitetno življenje. Kakršna koli pretiravanja, v katerokoli smer, lahko imajo za posledico negativne učinke.

Moja opažanja so, da je eden glavnih vzrokov za neravnovesja pri ljudeh, potreba po ugajanju. Že družbena pričakovanja dajo vedeti, da se je treba prilagoditi na okolico in nemalokrat ljudje v tem boju za ugajanjem izgubijo lastno bistvo in zajadrajo v življenje, ki je vse drugo ko to, kar so oni sami. Skrenejo s teritorija, ki je njim domače in ta izgubljenost, notranje nezadovoljstvo in izgubljenost pravzaprav, kreira vedno večje nezadovoljstvo, ki sčasoma v telesu razvije bolezni.

Vsako porušeno ravnovesje v telesu najprej opozori posameznika z bolečino ali drugimi težavami in na nas je, da odreagiramo, vzpostavimo ravnovesje. A to ni vedno najlažje, saj je potrebo zavestno spremeniti marsikaj, da spremenimo počutje in ker veliko ljudi večino časa živi na avtopilotu, nemalokrat ljudje takšna opozorila spregledajo in tako se razvijejo resnejše bolezni.

Sama nisem zdravilka, čeprav s svojim delom delam ravno to. Vzpostavljam ravnovesje v telesu, česar posledica je boljše počutje, odganjanje bolezni in prebujanje zdravja in odličnega počutja.

Vsaka bolezen ima možnost, da jo pozdravimo … če se le lotimo pravočasno iskanja svojega ravnovesja.