Zakaj?

Smo v obdobju socialnih omrežij, ker pač za druženje v živo ni dovolj časa ali kako že? Kakorkoli, ta socialna omrežja imajo celo kontrolo nad tem, kaj koga zanima in ja, odkrili so algoritmi, da mene zanima osebna rast. Vse lepo in prav, a včasih pač potem opazim razne zmote (po mojem mnenju), ki se dogajajo na tem področju.

Že nekaj časa namreč opažam, da je področje osebne rasti vedno bolj »rezervirano« za ženske, saj je polno delavnic, srečanj, tehnik, ki nagovarjajo le ženski spol.

Kot kaže, so nekateri prepričani, da je največ dela z ženskami ali pa je z ženskami edino vredno delati? Povsod se ženske prebujajo, odkrivajo svojo ženskost, se postavljajo po robu moškim itd. Ločevanje med spoloma nas že v preteklosti ni pripeljalo do nekih uspehov, a pač zakaj bi bila osebna rast kaj drugačna? Pa dajmo razlike delati tudi na tem področju?

Sama sem prepričanja, da smo čisto vsi ljudje enakovredni in hkrati tako zelo raznoliki, da je edina pot, poiskati bistvo vsakega posameznika. Moškega in ženske. Strinjam se, obstajajo zakonitosti vsakega spola, ki pa jih je potrebno sprejeti in spoznati … ne pa kar zanikati oz. poveličevati tisto, ker je značilnost lastnega spola.

Moški in ženske smo čudovita bitja, delujemo kompleksno, a smo v osnovi tako zelo preprosti, da vsakega preseneti, ko pride do teh spoznanj s čutenjem. Vem, pot do tja je dolga in priznam, naporna .. . a vredna vsega truda.

In res ne razumem, zakaj poveličevati ženski spol, ko pa hkrati večina žensk hrepeni po partnerju? Torej poiskati moč nad njim? Se pripraviti, da ne izgubi sebe? Zakaj zaničevati drugega za lastno rast? Za lastno osebno rast je pomemben le posameznik … nihče drug. Spoznavanje sebe, ne glede na spol.

Sama delam torej z obema spoloma. Zakaj? Zato, ker sem prepričanja, da smo enakovredni, prepričanja, da tudi moški potrebujejo osebo, ki ji lahko zaupajo. Osebo, ki mu pomaga, da predela stvari iz preteklosti in sedanjosti, ter lahko tako napreduje v življenju. Za delo z moškimi jih je treba dejansko razumeti, kar vem, redke ženske zmorejo … a vse se da, ko se hoče. Moški le niso tako kompleksni, kot tudi nismo ženske. Le možnost jim je potrebno dati … da se odprejo, da pokažejo kdo so in da smo pripravljene to tudi slišati in sprejeti (brez želje, da bi jih ukrojile po lastnih pričakovanjih).

Skratka prebujenje moških in žensk, sprejemanje moške in ženske energije, uspeh moških in žensk. Vse je v dvoje … Zato drage moje, kako vas bo moški sprejel in razumel, če ve ne sprejemate in poskušate razumeti njega? Ženska energija je krasna in super, tako kot moška. Zato pustite poveličevanje na strani in vklopite sprejemanje, razumevanje in predvsem, vklopite ljubezen.