Začeti s preobrazbo je težko, a je vredno

Razmišljam o pogumu, ki ga posameznik potrebuje, da stopi na novo pot, da spremeni svoje življenje. Tako dolgo sem že v teh vodah stalnih sprememb, da sem že pozabila, koliko moči je res potrebno zbrati za ta korak.

Spominjam se sebe in mojih mini korakov na začetku. Vsakič znova sem “morala” začutiti dno, da sem se prestavila in uvajala spremembe. Bila sem nemogoča in če bi potrebovala danes delati sama s sabo, bi se vsekakor imela za enega večjih izzivov. ( Pri meni pač ni težkih strank, namreč večje so težave, večji izziv mi je, te težave odpraviti.) Danes vem, da mi to moje upiranje od takrat zelo pomaga pri delu z vami. Enostavno, razumem več in popolnoma iskreno vas lahko spremljam na vaši poti, saj sem tam bila tudi sama.

V svetu osebnostnih preobrazb se danes počutim odlično in res uživam v naših preobrazbah. Vsak posameznik je nekaj posebnega in z vsakim je moje delo drugačno, barvito. Me pa opominja okolica zadnjih nekaj tednov na nekaj, za kar sem potrebovala kar nekaj časa, da sem dojela.

Pred leti sem  si manifestirala, da do mene lahko pridejo le ljudje, ki so resnično pripravljeni delati na sebi in se z njimi popolnoma ujamemo. Ta manifestacija je fantastično uspela in vse gre kot po maslu. Luštno se imamo in uspešni smo – življenja postajajo lepša, polnejša, lahkotnejša. A tako sem zaprla vrata ravno tistim, ki mojo pomoč najbolj potrebujejo in to zgolj zato, da ostanem sama v svoji coni udobja.

Več kot 10 let sem delovala na področju Tržiča, Mengša in Ljubljane, ko sem se dobrih 9 mesecev nazaj čez noč odločila, da preselim pisarno v svoje domače kraje. Savinska dolina, Žalec. Edini okoliš, od koder nisem imela pravzaprav nobenih strank in vsi so bili zaskrbljeni, češ kaj pa stranke? Kako boš preživela? Od vseh reakcij (za katere mimogrede nisem nikogar vprašala 😉 ), sem dobila pravzaprav le eno motivacijsko reakcijo dveh prijateljev, ki ni izžarevala tolažbe: “Zadnji čas, da začnejo hoditi ljudje h guruju in ne guru k ljudem” – zanimivo – oba sta rekla skoraj isti stavek.

Tudi sama sem bila prepričanja, da kdor hoče zase dobro, bo prišel-prišla tudi v Žalec ali na konec sveta. Skratka to me ni skrbelo in res, prišli so vsi, od povsod, celo iz tujine … vsi, razen ljudje iz Savinjske doline. To mi je postala uganka, ki sem jo reševala ves ta čas in ko sem jo rešila, sem ugotovila zame kruto resnico.

Postala sem neizprosna in preveč zahtevna. Od ljudi, ki jim bom pomagala sem pričakovala, da so že pripravljeni na spremembe, namesto, da bi jim že v začetku stala ob strani in jim pokazati kako in zakaj začeti. Postala sem kot strogi starš, ki ne razume svojega otroka in zahteva od njega, da je odličen že kot dojenček.

Šokirana sem bila sama nad sabo, saj sem tako postala “elitistka v duhovnem svetu” (to sicer ne obstaja a bolje ne znam povedati), namesto da bi dala možnost vsem. Vsak posameznik ima možnost spremeniti se in eni potrebujejo več časa za priprave, drugi manj. Dejstvo je, da so prvi korak izgovori, zakaj to ni “zame” in na meni je, da človeka motiviram, da si zasluži spremembe. No moja reakcija pa je bila, pa nič – srečno v nesreči še naprej torej. Kruto vem,  a to je le dokaz, da v svojem življenju vedno znova odkrivamo nova področja, kjer se lahko očistimo podzavestne nesnage. Vsi smo ljudje in vsi imamo svoje “napake”, ki jih želimo odpraviti.

Učimo se vsak dan in to moje učenje je bilo zame res kruto spoznanje. Končno ponovno razumem strah in nemoč pred spremembami. Razumem, da na prvi pogled deluje osebnostna preobrazba naporna, težka in praktično nemogoča. V začetku boste potrebovali izjemno moč za prvi korak, potem pa postaja pot vedno lažja, vedno bolj je čista in dobra novice je, da se takoj začne polniti s pozitivnimi izkušnjami, situacijami, dogodki in prelomnicami.

Sama sem si izbrala težavno pot preobrazbe, saj sem vse kar učim in delam z vami, preizkusila na lastni poti in ravno zato sem pozabila na svoje prve korake. Danes vem, da je to pot možno prehoditi v zelo kratkem času, saj imam več kot dovolj “dokazov” v vas, ki ste že zakorakali na pot z mano in kreirate svoja življenja sami. Svojo usodo pišemo/kreiramo  sami … začnite jo pisati tudi vi …  z mojo pomočjo lahko gre lažje, hitreje. 😉

Pokličite me in povedala vam  bom, kako se lahko lotimo tudi vaše preobrazbe …

Anina

040 310 011

anina@cudovitozivljenje.si