Usmerimo se k pozitivnosti

“Narodu je prekipelo, borimo se proti vladi!”, slišim zadnje čase tako rekoč na vsakem koraku. To slišim celo jaz, ki se načeloma izogibam vsakodnevnim novicam in gledam na življenje skozi srce in zgolj s pozitivnim pogledom na danes in jutri.

Skoraj ne pomnim, kdaj sem takole, kar mimogrede, nazadnje slišala toliko “novic” s tako gorečim negativnim prizvokom, toliko napadov na kogarkoli, kot slišim in žal tudi čutim to v tem času. Res so mediji v večini orientirani bolj na kritiko kot pohvalo, a vseeno se mi zdi, da je ta negativnost zadnje čase še bolj potencirana.

To sovraštvo, privoščljivost in samopomilovanje je izjemno močno, čustveno iskreno in vsekakor premočno, da bi iz tega nastalo kaj dobrega. Goreč boj proti oblasti in politikom je tako zelo močan, da skoraj boli, ko pomislim, koliko dobrega bi lahko ljudje naredili, če bi s takšno močjo ti isti ljudje raje čutili pozitivno, optimistično, ko bi tako goreče, namesto da kritizirajo preteklost, ustvarjali čudovitejšo prihodnost! Zamika me, da bi cel svet naučila, kako se da živeti lepše. Kako vso to nesrečo spremeniti v srečo in kako ves ta bes spremeniti v hvaležnost? Recept je tako zelo enostaven, da je že zato zakompliciran. Ljudje imamo pač radi komplicirano dojemanje, ker enostavno je pač preveč enostavno, da bi bilo zanimivo in tako si raje ustvarimo svet poln zapletov in preprek.

Če se vrnem k protestom. Dejstvo je, da se v politiki delajo napake, dejstvo je, da je veliko neenakosti med ljudmi, strinjam se tudi s tem, da je v politiki trenutno veliko korupcije in vse to, proti čemer se protestniki borijo … verjamem, da vse to trenutno obstaja, toda ali moramo to tolikokrat vedno znova ponavljati? Bo kaj manj resnično, če bomo tisočkrat ponovili, kakšne barabe so ljudje, ki smo jih pravzaprav sami izvolili? Mar smo tudi mi barabe, ker smo dali tem politikom možnost, da delajo napake? Povejte, je vse to res potrebno vedno znova ponavljati in jamrati? Glavna tema pogovorov je politika, zadnje čase je celo tema, ki je bolj pogosta, kot je bil včasih pogovor o vremenu. Preprosto postala je tema, ki je mašilo za pogovore, ko ne veš več, o čem bi se pogovarjal. Samo “mešanje megle”, ki pa je veliko bolj učinkovito, kot se zavedamo. Toda pozor, učinek je popolnoma nasproten želenemu! Mar še niste opazili, da bolj kot se ljudje borijo proti določenim politikom, večjo moč imajo le-ti? Vsaka reklama je dobra pravijo, pa čeprav negativna. To nedvomno drži …

URESNIČUJMO NOVE CILJE

Kar želim reči, je to, da namesto, da bi se borili proti trenutnemu stanju, proti politikom, recesiji, čemerkoli, si raje postavimo nove cilje, ki jih želimo doseči. Oblikujmo si življenje, ki ga želimo živeti, ter skupno verjemimo v te cilje in jih uresničujmo! Življenje je lahko lepo, če se sami za to odločimo, in zakaj bi bili med nami srečni le posamezniki, ko pa lahko srečo širimo hitreje in lahko smo uspešni vsi?! Sreča pripada vsem, le sprejeti jo je potrebno in si dovoliti jo živeti.

Posamično tako svoje življenje ustvarja že mnogo ljudi. Tudi sama sem svoje življenje tako spremenila popolnoma in verjemite mi, da takšen način deluje. Naslednji korak je, da to storimo globalno, da začnemo resnično delati izjemne, množične spremembe in tako ustvarimo popolnoma nov svet, novo dobo.

Veselim se dobe, ko bodo mediji preplavljeni z duhovnostjo in pozitivno naravnanostjo! Veselim se vsakodnevnih klepetov med ljudmi, ki bodo napolnjeni z veseljem in videnjem lepega v vsaki stvari in dogodku. Veselim se človeške vsesplošne prijaznosti in pripravljenosti pomagati. Veselim se veselja ljudi, ki bodo srečni za uspehe drugih in bodo ponudili pomoč kar tako, ker si to želijo, ker jim je to naravno. Veselim se nove dobe, ki nas polni s čudovitimi vrednotami, ljubeznijo v srcu in močno povezanostjo in spoštovanjem do narave.
Verjamem, da je to ravno tisto obdobje, ki sledi.

Skozi zgodovino smo označevali različne dobe, ki so bile zaznamovane na vseh področjih življenja v določenem stilu, v določenem načinu življenja. Vsako obdobje je imelo določene značilnosti in z vsakim obdobjem smo nekaj pridobili. Človeštvo se je razvijalo na različnih področjih, tudi nazadovalo na nekaterih. Dejstvo pa je, da se je človek spreminjal skozi čas in se še vedno spreminja. Človek iz kamene dobe je imel svoje značilnosti, človek danes ima druge. V vsakem obdobju pa so vedno prisotne tako dobre kot tudi kakšne slabe lastnosti. Vsako obdobje nudi tudi človeku nove izzive, nove situacije, ki jih razvijamo po lastnih odločitvah in tako ustvarjamo bodisi lepše in prijetnejše življenje ali pa prav nasprotno naporno življenje polno nesrečnih trenutkov, vojn in neuspehov. Odločitev je v rokah vsakega posameznika.

UPORABLJAJMO POZITIVNO ENERGIJO

V želji za lepšim danes in jutri za vse nas tako pozivam vse ljudi, da resnično premislite o sebi, o svojem načinu življenja, o svoji vlogi v družbi! Prevečkrat slišim izgovore za karkoli. Tukaj izgovori odpadejo. Vsako naše dejanje namreč ustvarja naš svet, zato izbirajmo pozitivna čustva, pozitivna dejanja, vsak trenutek!

Vsak naš nasmeh, vsak naš srečen trenutek pomaga spremeniti svet. Vsak vaš srečen trenutek nagne tehnico na pozitivno raven in skupaj jo lahko prevesimo v pravo smer. Uporabljajte pozitivno naravnanost doma, v službi, na ulici, v medijih. Že nasmeh in prijazen pozdrav neznancu na ulici lahko polepša dan tako vam kot njemu. Vsakdo rad sliši pohvalo, zato jih delite povsod, vsem … tudi sebi. Pričakajte svoje partnerje, starše, otroke, prijatelje, z nasmehom in objemom, namesto z očitki, kaj vse so pozabili storiti. Pozabite na jezo in jih ljubite brezpogojno, le zato, ker jih preprosto ljubite. Verjemite v njih, verjemite vase.

Pozitivna naravnanost na delovnem mestu bo ustvarjala čudovito vzdušje v podjetju, povrhu pa bo dala izjemne rezultate učinkovitosti. Pozabite vaše zamere do nadrejenih in podrejenih.
Nič kolikokrat sem slišala, kako kdo dela za državo, za lastnika podjetja, za kogarkoli, le zase ne. Zapomnite si, vsak dela zase, in ko boste razumeli, da vaše delo vedno doprinese k skupnemu uspehu boste videli, da boste za uspešno delo kmalu tudi primerno nagrajeni. Mogoče rezultati ne bodo vidni takoj, a vztrajajte in verjemite mi, presenečeni boste nad rezultatom. Delo je vaš doprinos k družbeni urejenosti in skupnemu “domu”. Tudi doma imate verjetno raje urejen in funkcionalen dom … zakaj bi torej v službi temu nasprotovali? Spoštujte svoje sodelavce, spoštujte svoje delo, delovno mesto in obveznosti. Opravljajte delo z veseljem in vedite, da ste pomembni, ste enakovredni z vsemi, čeprav tega včasih ne začutite … vztrajajte in tudi ta občutek bo postal stalnica v vašem vsakdanu.

Cel planet Zemlja je naš dom, ki ga spoštujmo in urejajmo po naših najboljših močeh. Vsak naš korak šteje, vsak naš trenutek postane del celote in je pomemben. Vsako naše negativno čustvo prizadane in vsako pozitivno celi rane ter ustvarja novo energijo. Ljudje smo enakovredni, le različne vloge smo si izbrali in vedite, da je vsaka od teh vlog izjemnega pomena za zaključen življenjski cikel. Živite svojo vlogo na planetu srečno in v optimizmu, če pa vam vloga ni všeč, jo spremenite. Vse ste lahko, kar si želite … zato si ustvarite svoje sanje in jim sledite. Pomagajte vsem, pomagajte Zemlji in sebi tako, da ste preprosto srečni in širite to srečo v svoji okolici s svojim vzorom. Zapomnite si … vsak nasmeh, pohvala, pozornost, pozitivna misel … vse šteje in vsi smo vam hvaležni za to.

Ljubim novo dobo, v kateri smo prepojeni s srečo, mirom in ljubeznijo. Sanjam o tej dobi vsak dan … to dobo živim ta trenutek in vabim te, da postaneš del te dobe tudi ti. Pa deli povabilo naprej … vsakdo je dobrodošel!