Si tudi ti prvak-inja?

Ni osebe, ki ne bi opazila, da je ekipa slovenske reprezentance postala evropski prvak v košarki. Celo sama sem pogledala zadnjo tekmo, pa sploh nimam navade spremljati športnih tekmovanj. Zanimivo pa je to, kako zelo složni znamo biti ljudje ob takšnih dogodkih. Ko sem opazovala navijače, sem videla v njih izjemno moč, dejansko so bili s srcem pri stvari. Igralci sami so izžarevali fokus in resnično so verjeli vase. Vsa ta leta dela in vlaganja, bodo obrodila sadove in videti je bilo v njihovih očeh, da vedo, da bodo zmagali. In so.

Veseli me, da sem videla vse te občutke v ljudeh, saj je to le pokazatelj, da ljudje dejansko imamo moč v sebi. Le pravo motivacijo potrebujemo, da jo zbudimo. Športniki so jo imeli. Zakaj pa jo navijači lahko najdejo le, ko navijajo za druge? Kje je vera v tebe? Zakaj se pojavi le takrat, ko se vklopi čredni nagon?

Opazujem ljudi, ki me pokličejo, da si želijo nekaj spremeniti v svojem življenju. Pokličejo, se dogovorijo za termin, pridejo in delajo. Življenje se jim seveda spremeni in žanjejo svoje sadove.

Na drugi strani pa so ljudje, o katerih mi pripovedujejo. Veš, ta in ta te nujno potrebuje in sem dal-a telefonsko, a pravi da še nima časa, da bi prišel-la kasneje, da si trenutno ne more finančno privoščiti, da potrebuje še več informacij, če lahko kar jaz nekoga pokličem in prepričam v preobrazbo. Skratka, polno o prepolno izgovorov zakaj ne zaživeti srečno, v ljubezni do sebe.

No, ko je potrebno čez noč odleteti v Istanbul in navijati za druge, se da čisto vse. Najde se čas, volja, energija, denar in seveda ljubezen do ekipe in športa.

Toliko stav na športne dogodke, a tako malo stav vase. Za svojo moč, svoj uspeh.

Občudujem vse športnike, saj vem koliko truda so vložili v svoj šport in res sem vesela za vsakega izmed njih … v uspešnem in manj uspešnem obdobju. S tem zapisom pa apeliram na ostale ljudi. Želim si, da spoznate, da smo vsi ljudje športniki … naš šport je Življenje. Več kot vlagamo vase, več nam bo vrnjenega. Verjemite vase in določite svojo zmago, svoj fokus. Kaj želite doseči v svojem življenju? Kaj je vam pomembno? V čem lahko zmagate? Zase!

Zato stavite nase in začnite s treningi, da bo ta šport tekel lažje, srečnejše in po tirnicah, ki si jih boste sami izbrali.

Mi treniramo resno in uspešno … treningi so včasih malce naporni, a so hkrati tudi zabavni.

Odloči se zase in za svoje čudovito življenje. Navijam zate … uspelo ti bo!

Trenerka Anina 🙂