Fantazija enostavno ni dovolj

Veliko je govora o zakonu privlačnosti in o tem, da kar oddajaš, lahko tudi dobiš, a še vedno ljudje premalo razmišljajo o tem, kaj si resnično želijo. Razlika med fantazijo in resnično željo je lahko zelo velika, zato vam resnično predlagam, da vedno dobro razmislite o tem, kaj si v življenju dejansko želite.

V družbi obstajajo želje, ki so kar lepo posplošene in jih je »posvojila« kar večina ljudi. Fantazije o tem, da bi jim z neba padla velika količina denarja, princ na belem konju in princeska, ki vidi le njega, pa da ne bi bilo treba več v službo, ekstremno pridni in ubogljivi otroci itd. V fantaziji ljudje radi idealizirajo stvari, ki nikakor niso to … niso idealne, saj niti niso zanimive, niti ljudem ne nudijo tistega, kar si v srcu resnično želijo. Želje bi naj bile zelo individualne, zelo doživete in predvsem takšne, da vam bogatijo življenje.

V današnji dobi, ko je virtualen svet tako zelo razširjen, je tudi vedno več ljudi, ki pobegnejo v ta svet pred svojo realnostjo. Razne klepetalnice so preplavljene s poročenimi ljudmi, ki bežijo v fantazije, namesto da bi to energijo vložili v obstoječo vezo, zakon. Na socialnih omrežjih si ljudje ustvarjajo virtualno zanimivo življenje z objavljanjem trenutkov iz »življenja«, fantazirajo o tem kaj bi bilo, ko bi bilo in seveda, ko bo … enkrat. A dejanja? Kje so ta?

Na splošno ljudje raje pobegnejo od sebe, namesto, da bi si resnično pogledali v oči in spoznali kaj si želijo, ter se za to tudi potrudili.

Fantazija je res preprosto mesto za pobeg, a zakaj ne bi te energije raje vložili v svoje resnično življenje? Zakaj ne bi se soočili s fantazijo, jo spremenili v želje in začeli delati na tem, da se le-te tudi uresničijo, da jih začnete živeti?

Zakon privlačnosti res pravi, da postanete magnet za tisto, kar želite, a roko na srce … tu so obvezna tudi dejanja! Dejstvo je, da če želite partnerja-ko, ki je pozorna-en do vas, dajte tudi sami kaj od sebe. Če želite, da vas v službi cenijo, cenite najprej sebe.

Poglejte torej realno na svoje življenje in poiščite področja, s katerimi (še) niste najbolj zadovoljni in se soočite z rešitvami. Kaj lahko naredite sami, da se to izboljša? Kje manjka vaš doprinos v odnosu, področju? Osnovna rešitev vsega je, da živite iz srca, z ljubeznijo. Pozabite preteklost in se odločite, kam želite naprej. Odpustite, spustite ego in začnite dajati … le tako boste šli korak naprej v vašem resničnem življenju, ki je tudi edino resnično pomembno.