Koš za energijsko navlako

Predstavljajte si osebo, ki se sprehaja po cesti. Lahkotno, včasih celo malce zapleše in si zapoje. Četudi gre po poti v hrib, na prvi pogled deluje ta hoja lahkotna, saj je oseba svobodna kot ptiček na veji.  Sedaj vzame na ramena nahrbtnik, napolnjen s kamni. Praktično nemogoče je, da bi še vedno poskakovala od veselja, saj gre ta energija lahkotnosti sedaj v energijo moči, s katero premaguje težo na ramenih. Pot postane vedno težja, glava je sklonjena, roke na ročajih nahrbtnika in tudi, če je na začetku še dovolj moči za lahkotnejši korak, ta moč slej kot prej usahne.

Ta oseba smo pravzaprav mi sami. V otroštvu živimo lahkotno, brez skrbi in takrat lahko premikamo gore. Sčasoma pa se v naša življenja dodajamo kamne skrbi,  prizadetosti, ranjenosti, zamer in ostalih negativnih izkušenj. Seveda kot marljivi ljudje te kamne skrbno hrani večina ljudi, a ne zavedajo se, da tako postaja življenje vedno težje. Vse kar je negativnega v našem vsakdanu dodaja nov kamen v naš nahrbtnik in vsak kamen odvzema lahkotnost, ki je pravzaprav osnovna vizija življenja vsakega posameznika.

Enostaven recept, s katerim se lahko sproti znebite te energijske navlake je črn koš. Predstavljajte si, da vsako situacijo, čustvo, osebo, ki vam jemljejo energijo, enostavno vržete v ta koš. Tako se znebite teže, ki jo v vas ustvarja vsako negativno čustvo. S tem dejanjem ne prizadanete nikogar! Vse kar storite je, da se znebite »kamna v svojem nahrbtniku«. Delajte to vajo redno in se postopoma znebite se vsega, kar vas v življenju utruja, vas obremenjuje. Seveda na koncu v mislih tudi koš zaprite!

Mi odločamo  o tem, kakšna čustva so v nas … bomo poplesavali v življenju ali pa prenašali bremena sebe in drugih?